Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2007 12:12 - Тенденции при мъжките прически
Автор: veda Категория: Други   
Прочетен: 3223 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2007 12:30


imageimageimageimage

 

Колекциите на фризьорите-стилисти от цял свят днес са вдъхновени от естетиката на 60-те и атмосферата на 80-те години на миналия век. Логично, "превъртаме кинолентата" с 20 години, а после още 20 и се вдъхновяваме от образите на тренд-мейкърите от тези периоди.

Привет от слънчевия Ливърпул

Четворката

Блясък 2007 увеличен обем на бретона

Да разгледаме фотографии и да си спомним младежката мода от средата на 80-те - това се дължи не на носталгия, а е ръководство за действие. Дълги асиметрични бретони, обем на темето, филиране и цветни акценти - "привет от работническите квартали на 80-те" този сезон са на гребена на вълната.Тилната зона при това подстригване може да бъде както късо, под машинка подстригана, така и произволно пикирана.Моделите на фото сесиите изглеждат така, като че ли отгоре под ъгъл им е насочена въздушна струя - косите "летят" на една страна, влизат в очите, придават загадъчен и интересен вид. Важен момент: тези прически трябва да бъдат щателно подстригани и да се поддават на трансформации в зависимост от оформянето.То ест разрошена - отивайки на купон, пригладена - напред към работното място.

The Beatles, млади и иронични момчета в строги костюми - ето иконите на тази стилистика. Прическите представляват вариация на подстригване "боб". Това означава, че вашия стилист трябва добре да владее класическата база и на тази основа да ви направи подстригване, което изглежда леко разрошена и небрежна. Това се постига с метода на филиране и пикиране. и изглежда така, като че ли ви е подстригвал приятел през почивката. Ако косата ви по природа е къдрава, то имате свобода на избор - непослушните къдрици, "облечени" в дизайнерско хрумване са хит на сезона.

City Macho

Добра новина: късите прически отново са актуални. Някой стилисти ни убеждават, че образа на инфантилните дългокоси и "сладки" момченца е останал в миналото и модата сега е насочена към по-мъжествен образ.Но актуалния мъжествен образ днес се създава от съчетанието на непретенциозна класика и стила "денди" с неговото внимание към детайлите и самоирония. То ест комерческото подстригване за тези, които предпочитат класически образ днес съдържа някой индивидуален акцент: по-дълъг бретон, който може да се трансформира или удължени бакембарди. Лека "неправилност" и този ефект на леко разрошване и вие ще изглеждате супермодерно.

Вариации на тема

Нещо принципно ново в ежедневното мъжко подстригване днес едва ли е възможно да се измисли. За това съдбата на стилистите са безконечни вариации и интерпретации. Синтез на геометрия и асиметрия широко е представен, например в школата на

 

Vidal Sassoon и Toni&Guy. Източник на вдъхновение за всички, ценящи самоизява са LIongueras, Matrix, Redken, Mahogany... Съчетание от чувственост и елегантност може да се види в колекциите на Trevor Sorbie и Wella Trend Vision 2007. Технологиите на боядисване са интересно представени при L"Oreal Shwarzkopf Professional. Обаче всички прически, както отбелязва арт-директора на Toni&GuyБил Уатсон са основани на три принципа: сила, текстура, движение.Именно това дава този ефект на лека небрежност в окончателния вариант на прическите.


Тагове:   Мъжките,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: veda
Категория: Други
Прочетен: 16951
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 59
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031